Logo lingewaardactueel.nl
  • Alles

Eerste Masterclass in Theaterkerk Bemmel

zondag 14 januari 14:00 t/m 16:15 uur

Weet jij hoeveel onderdelen je nodig hebt voor het bouwen van een viool? En herken je de verschillende klanken van dit instrument? Op zondag 14 januari a.s. van 14:00 - 16:15 uur organiseert Rotary Lingewaard de BenefietMasterclass De Viool 'Meester' in de theaterkerk, Markt 5 in Bemmel.

Fons Plasschaert, gerenommeerd violist en vioolbouwer, neemt je mee naar de fascinerende wereld van de viool. Plasschaert vertelt op aansprekende wijze over de geschiedenis en de bouw van het instrument. Daarna geeft hij een klein concert met Gerard Op het Veld achter de vleugel, waarbij ze stukken van Mozart, Beethoven en Fauré ten gehore brengen. Muziek waarin de viool in al zijn aspecten te horen is in mooie melodielijnen begeleid door de piano en omgekeerd als ritmische begeleiding van de melodieën in de pianopartij. Juist die afwisseling en dat samenspel leveren de muzikale rijkdom van de combinatie viool-piano.

Gerard Op het Veld en Fons Plasschaert vormen sinds 1999 een vast duo dat inmiddels diverse optredens heeft verzorgd en voornamelijk het klassiek-romantisch repertoire ten gehore brengt.

De opbrengst van deze masterclass komt geheel ten goede aan de Stichting Medora (www.medora.nl). Medora zet zich in voor betere gezondheidszorg voor de allerarmsten in Nepal.

Informatie

Kaartjes zijn 15 euro per stuk, te bestellen via masterclass@rotarylingewaard.nl Maak tegelijkertijd het geld over op Stichting Goede Doelen Rotary Club Lingewaard: NL54 INGB 0002 5429 70 en vermeld daarbij je e-mailadres. Na ontvangst van het geld ontvang je een bevestiging waarmee je de kaartjes 14 januari kunt afhalen in de Theaterkerk.


deel deze activiteit